W dniu 20 stycznia klasa 3a i 3b uczestniczyła w ekologicznych warsztatach, które skupiły się na trzech kluczowych tematach: czytaniu etykiet, nie wyrzucaniu jedzenia oraz świadomym kupowaniu. Celem warsztatów było zwiększenie świadomości ekologicznej uczniów i zachęcenie ich do bardziej zrównoważonego stylu życia. Uczestnicy warsztatów dowiedzieli się, jak prawidłowo czytać etykiety na produktach spożywczych, a także jak nie marnowanie jedzenia. Omówiono różne sposoby na wykorzystanie resztek żywności oraz metody przechowywania jedzenia, aby dłużej zachowało świeżość. Ostatnia część warsztatów dotyczyła świadomego kupowania. Omówiono, jak podejmować mądre decyzje zakupowe, biorąc pod uwagę wpływ produktów na środowisko. Warsztaty zakończyły się refleksją na temat codziennych nawyków i ich wpływu na naszą planetę

Mamy nadzieję, że zdobyta wiedza i umiejętności przyczynią się do bardziej ekologicznego stylu życia naszych uczniów.











